Ved du, hvor asfalt kommer fra?

Ved du, hvor asfalt kommer fra?

Sport

Følelsen af at rulle eller skate på en helt ny asfalt er fuldstændig fantastisk. Det ved du, hvis du tidligere har været ude og køre på en helt nylagt en af slagsen. Nogle kender måske også, hvis man kommer cyklende, og det hele bare kører derudad. Dette sker, når der er blevet lagt en hel ny og jævn omgang beton på kørebanen, hvilket gør det langt lettere for de respektive kuglelejer i dine små gummi- eller plastichjul.

Asfalt kommer naturligvis i mange kvaliteter, og når du er vandt til at bevæge dig rundt i en skatepark eller lignende, så ved du, at der kan være stor forskel på, hvor god eller dårlig underfladen er at køre på. Der er ligeledes kæmpe forskel på, hvordan det er at falde på det føromtalte underlag. Alle har prøvet at få en led omgang asfalteksem på arme eller ben, når der er lavet en lille fejl på boardet eller din scooter – hvis du altså er en af den type. Det er ikke fordi, vi holder mere med en type skatere end en anden, men der er jo trods alt en lille stridighed de to typer imellem.
Nok om det. Stridigheder er slet ikke det, indlægget her skal handle om.

Det kunne dog tænkes, at jer, der enten er vant til at skate eller har lyst til at komme i gang (et tip herfra: husk lige en pokkers masse beskyttelse i starten, da det er helt sikkert og vist, at du kommer til at falde utallige gange), har lyst til at læse mere om, hvordan asfalt bliver lavet, eller hvem der sørger for at få lagt det hele korrekt og sikkert på vejene eller i parkerne. Hvis ja, kan du finde informationen her. Selvom det nok er fuldstændig irrelevant for jer, så synes vi alligevel, vi ville dele siden med jer.