Træn din hund til at kunne gå på jagt

Kvinder Mænd

At gå på jagt kan være rigtig sjovt, men hvad kunne være bedre end at tage menneskets bedste ven med på jagt? Mange vælger at opfostre en jagthund hvis de allerede i forvejen går på jagt og det er da også der det er klart nemmest at gøre det mens de stadig er hvalpe i stedet for at man skal til at gøre det når den har et par år bag sig. Der findes mange hunde man kan leje som man kan bruge til jagt, men det sjoveste vil jo nok være at have sin egen som også er en loyal ven overfor dig.

Vælg en race

Der findes mange racer der kan fungere til at være jagthund. Gør lidt research omkring de forskellige racer og hvilken der passer bedste til dine behov til både jagt og til privat.

Vælg en hvalp

Når du skal vælge en hvalp, er det altid en god idé at gøre det fra en kennel der er kendt for at producere gode hunde og har gjort det mange gange. Du kan eventuelt spørge om de tidligere har haft hvalpe der er blevet til jagthunde.

Lær hunden det basale

Du kan hurtigt gå i gang med at lære hunden det basale som at sætte, blive og ligge. Det vil hjælpe dig og med jævnlig træning vil du hund kunne gøre mange ting hvis du bare lægger tiden i det.

Introducer den for decoys

Alt efter om du skal jagte efter fugle eller dyr i vandet, så kan det være noget forskellige legetøj du skal introducere den for.

Beløn godt arbejde

Din hund reagerer kraftigt på positiv feedback og derfor skal du altid huske at rose og give belønninger for godt arbejde.

Udsæt hunden for jagtlignende tilstande

Din hund kan lige så godt vænne sig til at gå på jagt og derfor kan det være en god idé hvis du kan træne hunden i at sidde pænt ved siden af dig, mens du f.eks. affyrer dit gevær

Hold træningen ved lige

Meget af det handler om vedligeholdelse og med tiden skal din hund nok blive en god jagthund som du vil blive glad for. Du skal dog huske at selvom du bruger den til jagt så skal der stadig være et hundetegn som dette og forsikring på hunden.