Tips til en sund livsstil

Kvinder

Sundhed kommer ikke af sig selv. Hvis du gerne vil leve sundt, skal du arbejde for at etablere og vedligeholde gode vaner. Nedenfor giver vi dig fire tips til en sundere livsstil.

Motionér

Sundhed afhænger først og fremmest af, hvor meget du motionerer. En udbredt fordom går på, at motion er en lettere kedelig affære. Men sådan forholder det sig heldigvis langtfra. Én af grundene til at mange mennesker dyrker action-sport er, at action-sport både er effektivt og underholdende. Action-sport kræver dog også, at du har de rette redskaber, og action-sport kan ikke dyrkes derhjemme. Hvis du har en presset hverdag, har du muligvis ikke tid til regelmæssigt at hoppe på din mountainbike, tage på dykkerferie eller tage ud og klatre. Og så kan du glæde dig ved, at der findes et væld af sportsformer, som du kan dyrke uden at forlade hjemmet. Køb dig en yogamåtte og et par håndvægte og gå online for at finde de mest effektive motionsvideoer – de fleste af dem koster dig ikke en krone.

Få nok med søvn

Travle mennesker har det med at nedprioritere søvn. Men på sigt kan mangel på søvn faktisk gå grueligt ud over dit helbred. Søvnmangel kan i længden både føre til hjerteproblemer, stress og depression. Sørg for at få mindst otte timer hver nat, og sæt eventuelt en daglig alarm, der kan minde dig om, at det er tid til at gå i seng.

Spis ordentligt

En god madrutine er også essentielt, hvis du søger at leve sundere. Og nøglen til en god madrutine er variation. Spis masser af fibre og proteiner, og skær ned på dit forbrug af rødt kød, sukker og mættede fedtstoffer. Mættet fedt øger dit LDL-kolesterol og kan dertil fremme risikoen for åreforkalkning og blodpropper.

Har du svært ved at finde ud af, hvad din madplan skal omfatte? Så tjek nogle af de mange opskrifter, der ligger gratis på nettet. Leder du de rigtige steder, kan du snildt finde opskrifter, der både er sunde og budgetvenlige.

Pas også på dit ydre

Én ting er at være sund – en anden ting er at se sund ud. Selvom du spiser og sover, som du skal, er det ingen garanti for, at din hud også har det godt. Derfor kan du med fordele supplere det ovenstående med en fornuftig hudplejerutine. Klik her og find et væld af lækre og økologiske hudplejeprodukter.