Søger du en god el-cykel?

Sport

De fleste mennesker bruger en stor del af hverdagen på at komme fra a til b. Det gælder særligt for dem af os, der bor et godt stykke vej fra vores arbejde eller studie. Der findes mange forskellige transportformer, og selvom offentlige transportformer som for eksempel busser og toge er flittigt benyttede, har disse transportformer også nogle ulemper, som gør, at du måske foretrækker et alternativ. Hvis du har haft en lang dag på arbejdet, orker du ikke nødvendigvis de menneskemængder, der normalt akkompagnerer den nærmeste buslinje. Og så kan du med fordel overveje at skifte din gængse transportrutine ud med en god el-cykel.

Sådan fungerer el-cykler

En el-cykel ligner som regel en almindelig cykel til forveksling. Den har således på en saddel, to hjul og et styr udstyret med en ringeklokke. El-cykler findes i mange forskellige former, men fælles for dem alle er, at de omfatter en elmotor, et batteri, en styringsenhed, en controller og en række sensorer.

Elmotoren kan både være placeret på forhjulet, på baghjulet og på kranken. Batteriet kan ligeledes sidde flere forskellige steder på cyklen, men styringsenheden sidder stort set altid i en holder på styret. Dét skyldes, at styringsenhedens funktion er at give dig mulighed for at holde øje med batterilevetid, hastighed og alt andet, der relaterer sig til din cykeltur. Controlleren sikrer, at el-cyklen overholder den danske lovgivning for hastighed, og sensorerne sender løbende information til controlleren.

Derfor elsker vi el-cykler

Der er særligt tre grunde til, at vi i nyere tid er begyndt at elske el-cykler. Først og fremmest er en el-cykel langt mere miljøvenlig end både toge, busser og biler. Hvor en mellemklassebil udleder omkring 132 gram CO2 per kilometer, udleder en el-cykel kun 12 gram CO2 på samme længde strækning. El-cyklens store popularitet skyldes også, at cyklen er et effektivt transportmiddel. Er din daglige cykeltur fyldt med modvind og bakker, vil du kunne komme langt hurtigere frem på en el-cykel end på en traditionel model. Dertil tillader en el-cyklen dig at hoppe i sadlen, selvom dine kræfter er minimale. I modsætning til en almindelig cykel kræver en el-cykel nemlig stort set ingen anstrengelse fra den, der sidder på cyklen.

Find din nye el-cykel hos E-fly

Markedet for el-cykler er efterhånden enormt. Men hvis du leder efter en stilfuld, effektiv og holdbar model, kan du med fordel tjekke Efly elcykler udvalget, som du blandt andet finder hos Pedalatleten.