Hold formen ved lige i vintermånederne

Hjemme træning

Rigtig mange sportsgrene ligger stille hen over vinteren, fordi vejret simpelthen er for dårligt, og for mange danskere betyder det, at formen har en nedadgående kurve om vinteren. Formen bliver ikke altid holdt så godt ved lige, som den burde, og det kan gøre opstarten efter vinteren særdeles hård. Dette kan dog undgås, hvis man anskaffer sig de rigtige remedier og de rette træningsprogrammer inden vinterens komme. Nogle vælger at tegne et fitnessmedlemsskab, som dog bliver overflødigt efter få måneder, og i virkeligheden kan man klare det meste hjemmefra med nogle få redskaber.

Cardio-træningen er utrolig vigtig

Noget af det, der har størst indflydelse på formen, er cardio-træningen, der holder krop og hjerte i gang, så man ikke så let bliver forpustet og får sidestik ved træning. Der er mange forskellige måder at lave cardio-træning på, men de mest effektive er løb, cykling og roning. Her kan man igen opdele træningsformerne i dem, der mest har fokus på benene og dem, der træner hele kroppen samtidig. Roningen er i den sidstnævnte kategori, og det betyder faktisk, at man holder det meste af kroppen ved lige, når man sætter sig i en romaskine. Derfor kan det være en god idé at investere i en sådan til hjemmet, således at cardio-træningen kan holdes ved lige om vinteren.

Lav de simple, men gavnlige øvelser

Træning handler ikke om at bruge så mange maskiner som muligt – det handler om kvaliteten af de øvelser, man laver. Øvelserne behøver ikke være voldsomt komplicerede for at holde formen ved lige, og derfor kan man også sagtens lave et alsidigt træningsprogram uden meget andet end en stol og evt. en elastik i kombination med et løbebånd eller en romaskine. Det kræver ikke meget, men det er utrolig effektivt, og man kan finde utallige hjemmesider på nettet, der giver gode råd og vejledning til nemme øvelser, der giver godt på fitnesskontoen. Fitnesscenteret er selvfølgelig altid en mulighed, hvis man bor tæt på, men langt det meste af den grundlæggende træning, kan man sagtens klare i sit eget hjem.