Flere og flere hopper med på træningsvogning, i takt med at der kommer et stigende fokus på både fysisk og mental velvære. Det kan være vanskeligt at planlægge et visit hos fitnesscenteret 3-4 gange om ugen, så hvorfor ikke træne hjemme i stedet?

Det er ikke alle, der kan bevare motivationen, når de skal bevæge sig hele vejen ned til fitnesscentret, når der skal trænes. Mange vælger derfor at klare motionen derhjemme. Det er nemt og bekvemt, og så sparer man samtidig abonnementet til fitnesscentret.

Hvis du drømmer om at træne hjemme, kan du med fordel indrette et udendørs rum i haven med plads til de forskellige øvelser, du skal lave. Det giver både mere plads og variation i træningen, end hvis det foregår indendørs. Her får du 3 tips til at indrette et træningsområde udenfor.

#1: Anlæg et område i haven, hvor du kan træne

Det er ikke alle haver, der er lige godt udstyret, når der skal trænes. Derfor kan du med fordel anlægge et sted, hvor du kan træne i haven. Det kan enten gøres direkte på græsset, eller du kan lægge fliser. Til det skal du bruge brolæggersand og fliser. Du kan finde alt, du skal bruge, ved at klikke her.

Du kan med fordel placere nogle solcellelamper rundt omkring, så du ikke behøver at træne, når det er lyst. I sommerferien kan det være rart at tage træningen i dit eget tempo, så du eksempelvis ikke behøver at træne om dagen.

#2: Brug det udstyr, der er i haven

Træningsudstyr er dyrt, men der er ingen, der siger, at du nødvendigvis behøver at investere en bondegård for at få råd til at træne. Du har masser af redskaber til rådighed i din have, som du kan træne med. Brug eksempelvis poser med jord som vægte – eller fyld spande med vand, som kan justeres efter behov.

#3: Indret forskellige zoner i haven

Det er vigtigt at have et sted i din have, hvor du kan træne. Det behøver dog ikke at være ét dedikeret sted. Du kan med fordel dele haven op i forskellige træningszoner, så du kan træne forskellige øvelser i de forskellige zoner. Det skaber variation i din træning, så du får trænet alle muskelgrupper i kroppen.

 

Træner du meget, men har du svært ved at finde ud af, hvordan du får den rette kost? Kost til før og efter seriøs træning er næsten en videnskab i sig selv. Derfor kræver det, at du har den rette viden til at kunne lave en effektiv kostplan.


Proteiner, fedt og kulhydrater
Noget af det vigtigste, du bør fokusere på i din kost, er proteiner, fedt og kulhydrater. Hvis du styrketræner meget, er det vigtigt, du indtager et højt niveau af proteiner. Træner du mere for udholdenhedens skyld, så er kulhydraterne vigtige. Fedtsyrer er lige så vigtige, når det kommer til at få en sund kost, der nærer og giver bedre træningsresultater. Men hvor skal du starte?
Den effektive energi, der skal til før en træning, kommer blandt andet af kulhydrater. Derfor bør du fokusere på at spise fødevarer med et højt indhold af kulhydrater. Det er ikke kun vigtigt inden træningen, men i lige så høj grad efterfølgende. Det er især godt, hvis du træner for at øge din udholdenhed – for eksempel gennem løb eller cykling. Får du den rette mængde kulhydrater, kan du præstere på et højere niveau, end hvis du kun indtager proteiner eller fedt.

Pasta, rugbrød og kartofler

For at finde de gode kulhydrater, bør du spise mad, der indeholder pasta, rugbrød, havregryn eller kartofler. De indeholder nemlig de langsomt-optagelige kulhydrater, som er essentielle for din udholdenhed og træning. Det er fiberrige fødevarer, som sikrer en stabil blodsukkerregulering, så du får en hurtig og effektiv energi.
Hvis du ikke selv kan overskue at lave mad, kan du overveje måltidskasser. Du kan læse mere på Kokkens hverdagsmad anmeldelse. Her finder du konkrete eksempler på retter fra en kasse, du kan få leveret lige til døren. Her får du hele fire retter i en måltidskasse, så du har mad nok til de første dage på ugen. På den måde kan du udelukkende fokusere på din træning, mens du får den rette kost.

 

 

Ved du, hvor asfalt kommer fra?

Følelsen af at rulle eller skate på en helt ny asfalt er fuldstændig fantastisk. Det ved du, hvis du tidligere har været ude og køre på en helt nylagt en af slagsen. Nogle kender måske også, hvis man kommer cyklende, og det hele bare kører derudad. Dette sker, når der er blevet lagt en hel ny og jævn omgang beton på kørebanen, hvilket gør det langt lettere for de respektive kuglelejer i dine små gummi- eller plastichjul.

Asfalt kommer naturligvis i mange kvaliteter, og når du er vandt til at bevæge dig rundt i en skatepark eller lignende, så ved du, at der kan være stor forskel på, hvor god eller dårlig underfladen er at køre på. Der er ligeledes kæmpe forskel på, hvordan det er at falde på det føromtalte underlag. Alle har prøvet at få en led omgang asfalteksem på arme eller ben, når der er lavet en lille fejl på boardet eller din scooter – hvis du altså er en af den type. Det er ikke fordi, vi holder mere med en type skatere end en anden, men der er jo trods alt en lille stridighed de to typer imellem.
Nok om det. Stridigheder er slet ikke det, indlægget her skal handle om.

Det kunne dog tænkes, at jer, der enten er vant til at skate eller har lyst til at komme i gang (et tip herfra: husk lige en pokkers masse beskyttelse i starten, da det er helt sikkert og vist, at du kommer til at falde utallige gange), har lyst til at læse mere om, hvordan asfalt bliver lavet, eller hvem der sørger for at få lagt det hele korrekt og sikkert på vejene eller i parkerne. Hvis ja, kan du finde informationen her. Selvom det nok er fuldstændig irrelevant for jer, så synes vi alligevel, vi ville dele siden med jer.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag er mange, der er begyndt at gå til en eller anden form for sport – og det gælder også det voksne segment. Det er en tendens, der er sket som følge af den sunde livsstil, som der er flere, der jagter, og så er holdsport bare et rigtig godt alternativ til for eksempel et fitnesscenter eller en cykeltur ude i det fri. Med holdsport får man nemlig langt mere motivation til selv at blive ved og yde det bedste, man kan, og dermed bliver der også indbygget et socialt aspekt, som der er mange, der holder af.

Få inspiration

Dog er der flere, der gerne vil blive bedre til den sport, som de bruger deres fritid på. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med fodbold, og udover masser af træning findes der heldigvis en metode. Her handler det for dig om at tilegne dig en stor viden om det, som der sker inden for fodboldens verden, således du på den måde kan aflure gode teknikker og måder at spille på. Det kan samtidig for dig være ganske inspirerende at følge med i nyhederne om fodbold, og på den måde kan du få mere motivation til selv at klø på.

Find fodbold nyheder online

Er det noget, som du synes, der lyder spændende? Og vil du gerne gøre, hvad du kan for at blive en god spiller på det hold, som du er en del af? Så bør du tage et kig på en online nyhedsside som denne, hvor du finder et stort udvalg af nyheder indenfor fodboldens verden. Her kan du således få alt den viden, som du måtte søge og på den måde finde frem til det, som der fremover skal blive din drivkraft, når du løber ud på banen.

Terapi kan være en effektiv behandling af en række mentale og følelsesmæssige problemer. Bare det at tale om dine tanker og følelser med en støttende person kan ofte få dig til at føle dig bedre. Det kan være meget helende i sig selv at give udtryk for dine bekymringer eller tale om noget, der vejer på dit sind. Og det føles godt at blive lyttet til – at vide, at en anden er interesseret i dig og vil hjælpe. Du kan vælge mellem et hav af forskellige terapeuter, du kan både finde en psykoterapeut, kropsterapeut eller noget helt tredje. Det går an på hvilke behov du har ind i processen.

Hold kommunikationen ved lige

Selvom det kan være meget nyttigt at tale om dine problemer med nære venner og familiemedlemmer, har du sommetider brug for hjælp, som folkene omkring dig ikke kan give. Når du har brug for ekstra støtte, et udefra perspektiv eller en eller anden ekspertvejledning, kan det at tale med en terapeut eller rådgiver hjælpe. Mens støtte fra venner og familie er vigtig, er terapi anderledes. Terapeuter er professionelt uddannede lyttere, der kan hjælpe dig med at komme til roden af ​​dine problemer, overvinde følelsesmæssige udfordringer og foretage positive ændringer i dit liv. Du behøver ikke at blive diagnosticeret med et mentalt helbredsproblem for at drage fordel af terapi. Mange i terapi søger hjælp til dagligdags bekymringer: forholdsproblemer, jobstress eller selvtvivl for eksempel. Andre henvender sig til terapi i vanskelige tider, såsom en skilsmisse.

Hvorfor terapi og ikke medicin?

Medicinering kan hjælpe med at lette visse symptomer, men det kommer med bivirkninger. Desuden kan det ikke løse ”det store billede” -problemer. Medicin fikserer ikke dine forhold, hjælper dig med at finde ud af, hvad du skal gøre med dit liv, eller giver dig indsigt i, hvorfor du fortsætter med at træffe usunde valg.

At træne i et fitnesscenter og holde sin krop ved lige på den måde, kan godt være en dyr fornøjelse. Vi ved alle sammen at vi gruer lidt hver måned når pengene bliver trukket fra ens konto og at man måske ikke har været deroppe lige så meget som man burde. Der kan være mange barriere der forhindre dig i at komme op og træne og derfor kommer vi her med et lille tip til hvordan du kan mindske de barrierer for at komme afsted lidt oftere og dermed få en sundere krop i sidste ende.

Det kan derfor være en idé at få et fitnesscenter derhjemme. Der er mange ting man kan gøre i hjemmet og hvis man har et rum man kan stille til rådighed, kan man sagtens få noget hvor man nemt kan komme til at træne hele kroppen. Det kan endda være at du kan få naboer og venner til at betale lidt (mindre end i de store kæder) for at få lov til at træne hos dig og dermed kan du tjene lidt penge ind igen som du har brugt på at købe maskinerne.

Dog er det vigtigt at du vælger et rum der er egnet til fitnesscenter. Der skal f.eks. være det rette gulv der kan holde til at man måske taber en håndvægt ned på det og derfor kan det være en god idé med et gummi underlag. Samtidig skal der også være god udluftning. Luften i et fitnessrum kan hurtigt blive meget dårlig og derfor er det vigtigt med god udluftning for at folk kan holde ud at være der og du ikke risikere at der udvikler sig skimmelsvamp i bygningen.

Vi håber du har kunne bruge vores tips eller det hr givet dig lidt motivation til at prøve at etablere dit eget fitness rum.

Hvis du også dyrker sport på højt niveau, så er du helt sikkert indstillet på at skulle yde mere og gøre de ting der gør at du kan overgå dine venner eller konkurrenter. Mange mennesker besidder et meget stærkt konkurrencegen hvor man meget gerne vil være bedre end andre og det kan være med til at skubbe en langt i livet med den rette indstilling til tingene og at man altid kan blive bedre. Selvom man er den bedste til det man gør lige nu, så kan der altid komme nogle og overhale dig og derfor skal man altid se på det sådan at man aldrig er i mål, men altid kan blive bedre og altid blive bedre og bedre til det man laver.

En af de måder hvorpå man kan overkomme de udfordringer man står overfor, er ved at snakke med en mental coach. Hvis man ikke lige har sådan en i nærheden kan det også være du vil bruge en psykolog der kan hjælpe dig med at komme ind på de rette tanker således at du også kan få det rette mindset til at præstere mere inden for din sport. Det er lige meget om det drejer sig om fodbold, håndbold, styrke, løb eller noget helt femte så skal man stadig have hjernen med i alt hvad man laver, ellers kan kroppen ikke præstere på det niveau man ønsker som atlet.

Det har aldrig været nemt at blive den bedste, derfor kræver det også udover det rette hoved også at du stadig fysisk udfordrer dig som du hidtil har gjort. Fysisk udfordringer er noget af det bedste for kroppen og dermed bliver din krop også sundere og du vil nok opleve at du hvis du fortsætter din træning vil kunne forlænge din levetid med et par år hvis din krop er i god form

Aktive ferier er i høj grad blevet populære, og med rigtig god grund. Det er en god måde at være sammen med venner eller familie på, hvor I kan nyde en masse frisk luft, skøn natur og en masse fine begivenheder. Sommeren nærmer sig, og så bliver det højsæson for aktive ferier. Selvom skiferier er gevaldigt populære, er der noget helt særligt over at tage på aktiv ferie om sommeren. Det giver en masse gode vitaminer fra solen, og det dejlige sommervejr gør os glade i låget.

På farten eller med fast base?

Hvis du ønsker at komme på den perfekte aktive ferie, er det vigtigt at planlægge de små detaljer, så det hele kommer til at forløbe perfekt. Der findes mange forskellige slags aktive sommerferier. Cykelferie og vandreferie er nogle af de mest populære, som ikke behøver at kræve det helt store af vores pengepunge. Denne slags ferie kan man tage på hjemme i Danmark, men det er mindst lige så populært at rejse enten nordpå eller sydpå, hvor du kan opleve fantastik natur og et måske lidt lunere klima.

Det er dog også ferier der kræver lidt, især hvis man er afsted som familie med mindre børn. Det er desuden også den slags ferier, der ikke er så spændende med dårligt vejr. En anden mulighed er at man lejer et sommerhus og har sin base der. Her er det naturligvis helt essentielt at man vælger et i et område med god natur.

Husk det rigtige udstyr

Når du skal på en aktiv ferie, er det altafgørende at have det helt rigtige udstyr med. Hvis du ikke har det rette udstyr med og den rette påklædning på, kan det komme til at påvirke kvaliteten og glæden ved turen. Hvis du skal på cykelferie, er det afgørende at have en god cykel med gode cykeltasker på, så du er sikret komfort og samtidig kan have alle de nødvendige ting med. Derudover er cykelhjelmen på dit hoved en nødvendighed. Hvis du skal på vandreferie, er et par gode vandrestøvler helt afgørende. Uden et par gode vandrestøvler, kan du ende med at få rigtig ondt i fødderne og resten af kroppen af at gå de lange afstande.

Vær forberedt ved skader og sygdom

Når vi er fysisk aktive, kan man desværre være uheldig at ende med at komme galt af sted. Derfor er det vigtigt at tage sine forbehold og sørge for at have de rigtige ting med. Smertestillende og en forbinding er helt uundværligt på en aktiv ferie. Særligt ved vandreferier er vabelplastre helt afgørende at have med, da varme fødder i et par vandrestøvler let kan resultere i vabler.  Hvis du sørger for  rette udstyr til din aktive ferie, er du garanteret en dejlig ferie.

Vigtigheden af at dyrke sport er ikke til at tage fejl af og mange eksperter inden for området vil helt sikker råde dig til at dyrke sport i ny og næ. Det er med til at få pulsen op og derned stresse din krop så den kan bygge sig stærkere og dermed modstå større stress i fremtiden.

Der findes mange måder man kan træne på og skal du til at starte med at træne så handler det meget om at finde den træning du nyder mest at gøre. Det er lige meget hvad eksperter siger du skal gøre eller hvad dine venner eller kollegaer gør. Du skal finde det du nyder at gøre for ellers så stopper du hurtigt fordi du begynder at kede dig og dermed får du ikke dyrket noget motion.

For manges vedkommende er det med at starte på et hold noget der tiltaler mange og er med til at fastholde folk i sporten. På den måde får man også et nyt netværk man kan snakke med og dine historier med. Du får nogle du kan dele opturene og nogle der forstår din frustration når det går dårligt.

Derfor er der mange der starter til f.eks. fodbold eller håndbold. Det er også med til at give noget forpligtelse at man ikke kun skuffer sig selv hvis man skipper en træning, men du skuffer faktisk også resten af holdet der havde regnet med at du mødte op og har brug for dig.

Dog skal man huske at passe på sig selv når man træner og det gælder også andet end ens krop. Er man f.eks. ude at spille en fodboldkamp eller håndboldkamp så lad aldrig dine ting stå i omklædningsrummet for så kan du risikere at det er væk når du er færdig og kan ikke komme hjem og skal lave et opkald til en låsesmed fra Allerød bare for at kunne komme ind i dit hjem.

Hvis du træner seriøst, så ved du måske også hvor meget det betyder, at du træner på den rigtige måde, restituerer på den rigtige måde, og spiser det rigtige. Men ved du egentlig hvor meget det betyder, at du sover godt om natten. Faktisk er søvn en af de vigtigste elementer for din træning, selvom det at sove umiddelbart er langt fra at stå i et fitnesscenter.

Hvis du ikke sover godt om natten, har det også en stor effekt for, hvor meget du får ud af din træning. Hvis du ikke har fået nok søvn og er veludhvilet, så får du ganske enkelt ikke nok ud af din træning, da du ikke kan yde det maksimale.

Faktisk kan man blive både stærkere, slankere og hurtigere ved at sove godt, og hvem vil ikke gerne det?

Ting der bestemmer din søvn

Der er nogle ting der skal være opfyldt for at du får en god nats søvn. En af de ting er, at du har en god seng at sove i. Her er det ikke mindst vigtigt, du har en seng, der rent faktisk passer til dig. Dobbeltsengen er naturligvis populær, hvis man har en partner, det er dog ikke altid en god ide. Det kan i hvert fald være fornuftigt at have en, der består af to madrasser, da man langt fra altid har brug for den samme hårdhed af madras som ens partner. Du kan finde en god seng her.

En anden ting der bestemmer om du sover godt, er det der er inden i dig. Hvis man har for mange tanker der flyver rundt kan det være svært at sove roligt. Prøv at tømme hjernen inden du skal sove, så sover du roligere. Drop alle skærme inden du skal sove, det gælder både telefoner, iPads og fjernsyn. Hvis du har brug for lidt distration fra tanker, så læs et kapitel i en bog – det hjælper meget bedre end en skærm.