Bekæmp din ensomhed med en hobby  

Hjemme træning

Det er helt almindeligt at føle sig ensom nogle gange. Til gengæld er det ikke noget, som du behøver bare at lære at leve med og indfinde dig med. Du kan sagtens gøre noget for at bekæmpe det. Du kan f.eks. forsøge at få en ny hobby. Når du har noget at gå op i og noget at blive bedre og bedre til, kan det nemlig hjælpe meget på en eventuel ensomhed.

Begynd at dyrke motion

Hvis du har et ønske om at begynde at være mere aktiv, kan du udnytte det og gøre motion til din nye hobby. Det er fedt at føle, at du får udrettet noget med din krop. Når du motionerer, får du en god følelse i kroppen og i hovedet. Det er en tilfredsstillende følelse efterfølgende, fordi du ved, at du har gjort noget godt for din krop. Motion er mange ting, så det er bare at vælge den form, som du bedst kan lide. Det skal nemlig også være en positiv oplevelse, når du motionerer. Det skal ikke føles som en byrde. Hvis du vil starte let ud, kan du f.eks. investere i et gåbånd til dit hjem.

Start på en kreativ hobby

Når du skal finde en hobby, handler det i virkeligheden bare om at finde noget, som du synes, er hyggeligt og som gør dig glad. Det kan derfor være alverdens forskellige ting. Hvis du kan lide en hobby, der er nede i gear, og hvor du får lov til at sidde og nusse med forskellige ting, kan du vælge en kreativ hobby. Det er fedt at føle, at du skaber og udretter noget. En kreativ hobby kan være at tegne, at male fine malerier, at sy tøj af gamle stofrester, at skrive digte eller historier eller noget helt femte.